Πραγματοποίηση ημερίδας με θέματα το Νέο Φορολογικό Καθεστώς - Νέες Φορολογικές διαδικασίες και προβλήματα που δημιουργούνται

Δημοσιεύθηκε στις 18/02/2014 10:55

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 19.00 το απόγευμα από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λογιστών και Φοροτεχνικών Ν. Ροδόπης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες και λογιστές όπου ακούσαν με προσοχή τα θέματα που συζητήθηκαν. Η ημερίδα άνοιξε με την παρουσίαση του Κ.Φ.Α.Σ. (Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών) μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν με το άρθρο 51 του Ν.4223/2013 (ΦΕΚ 287 Α’). Στη συνέχεια αναλύθηκε ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ο οποίος συμπεριλαμβάνει τον Τρόπο Φορολόγησης Επιχειρήσεων, τις Εκπιπτόμενες ή μη Εκπιπτόμενες Δαπάνες, τις Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και τις υποκείμενες πληρωμές σε παρακράτηση. Τέλος έγινε αναφορά στα πρόστιμα που αναφέρονται σε εκπρόθεσμη καταβολή ή σε μη καταβολή παρακρατούμενων φόρων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης της παραπάνω θεματολογίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού όπου εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.