Alfa Beta Roto S.A- ALFA-BETA ROTO ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εταιρεία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα

Προϊόντα

Το 1965 ιδρύεται στην Αθήνα από τους αδελφούς Ιωάννη και Χαράλαμπο Αργυρόπουλο εταιρεία εκτύπωσης σακουλών χάρτου με την επωνυμία Alfa Roto.

Το 1975 εγκαθίσταται η πρώτη εκτυπωτική μηχανή βαθυτυπίας στο εργοστάσιο του Βοτανικού (Αθήνα).

Το 1985 η εταιρεία αρχίζει να εκτυπώνει σε μονοστρωματικές πλαστικές μεμβράνες.

Το 1995 δημιουργείται η Beta Roto με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Το 1997  η εταιρεία ξεκινά την εξαγωγική της δραστηριότητα, αρχικά στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το 1999 η νέα φλεξογραφική εκτυπωτική μηχανή δίνει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Από το 2003 οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης αποτελούν βασικό στόχο των πωλήσεων.

Το 2004 πραγματοποιείται συγχώνευση των εταιρειών Alfa Roto A.B.E.E. και Beta Roto A.B.E.E.

Από το 2006 η λειτουργία της εταιρείας επιτελείται σύμφωνα με τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

  • Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008,
  • Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2004,
  • Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 και δ) Διεθνή Πρότυπα BRC για την Παραγωγή Συσκευασιών και τη Διαχείριση Υλικών Συσκευασίας.

Το έτος  2007 η AlfaBetaRoto εξαγοράζει την εταιρεία χάραξης κυλίνδρων βαθυτυπίας Prisma, που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής πλησίον της κεντρικής μονάδας.

Μεταξύ των ετών 2005 και 2011 η AlfaBetaRoto υλοποιεί στην Κομοτηνή μακρόπνοο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 30.000.000 Ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα στoν κλάδο των Εύκαμπτων Υλικών Συσκευασίας στην Ευρώπη. Με την ολοκλήρωσή του η παραγωγική της βάση αποτελείτο από 4 εκτυπωτικές μηχανές (3 βαθυτυπικές και μια φλεξογραφική) 5 λαμιναριστικές,  6 ρολοκοπτικές και 2 σακουλοποιητικές μηχανές. Η εταιρεία διέθετε επίσης μονάδα ανάκτησης διαλύτη (οξικός αιθυλεστέρας), η αξιοποίηση της οποίας είχε ευεργετικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες.

Στις 22 Ιουλίου 2011 δυστύχημα φοβερής πυρκαγιάς στοιχίζει τη ζωή ενός εργαζομένου της εταιρείας και προκαλεί την ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου της Κομοτηνής εκτός από τη μονάδα ανάκτησης διαλύτη.

Εντός διετίας (2011-2013) η εταιρεία καταφέρνει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και μέσα από συνδυασμένες κινήσεις (εξαγορά Adams EcoPack, επαναλειτουργία βαθυτυπίας στην Αθήνα, αγορά και εγκατάσταση καινούριων μηχανών σε ενοικιαζόμενο χώρο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, συνεργασίες με εταιρείες του κλάδου εντός και εκτός Ελλάδος) η εταιρεία διατηρεί τον κύκλο εργασιών της και σταδιακά αποκαθιστά την παραγωγική της δυναμικότητα. Ταυτόχρονα ξαναχτίζει καινούρια μονάδα στη θέση της κατεστραμμένης, η οποία αρχίζει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2012.

Το Μάιο του 2013 εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας με ποσοστό 67% ο δυναμικά αναπτυσσόμενος πανευρωπαϊκός Όμιλος Schur Flexibles με έδρα την Αυστρία. Η οικογένεια Αργυρόπουλου, διατηρεί τις λοιπές μετοχές, ενώ ο Χρήστος Ι. Αργυρόπουλος συνεχίζει την υπερδεκαετή επιτυχή πορεία του ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η AlfaBetaRoto  κλείνει τη χρονιά με τα υψηλότερα επίπεδα κύκλου εργασιών της ιστορίας της, το 70% του οποίου αποτελεί εξαγωγές, με μεγάλη διασπορά τόσο σε επίπεδο εφαρμογών όσο και πελατών και γεωγραφικών περιοχών.

Στη διετία 2014-2015 υλοποιείται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης της παραγωγής σε ενιαίο χώρο και νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με δύο νέες μηχανές βαθυτυπίας, που καθιστά το εργοστάσιο της Κομοτηνής το πλέον σύγχρονο της Ευρώπης.

Η πλειονότητα των παραγόμενων προϊόντων της AlfaBetaRoto απευθύνεται σε βιομηχανίες τροφίμων για τη συσκευασία  ζαχαρωδών προϊόντων, σνακ, σοκολατών, αρτοσκευασμάτων, ζυμαρικών, ρυζιών, οσπρίων, νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων και λαχανικών, παγωτών, ξηρών καρπών, αναψυκτικών κ.α, ενώ παράγονται και συσκευασίες για απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, καλλυντικά, αγροχημικά κ.α.

Φωτογραφίες

Πληροφορίες Επικοινωνίας

ΒΙ. ΠΕ. Κομοτηνής, 
69100 Κομοτηνή
τηλ: +30 25310 38 691
fax: +30 25310 38 690