Ευρωπαϊκή Διάκριση για την Επιχείρηση Grizo & Prasino από το EIT Food

Δημοσιεύθηκε στις 02/07/2025 12:21
Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση απέσπασε η ελληνική επιχείρηση Grizo & Prasino, βραβευόμενη στο πλαίσιο των Ceres Awards, που διοργανώνει το EIT Food – ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων.
 
Η Grizo & Prasino τιμήθηκε στην κατηγορία “Excellence in Growth: Revenue Generation”, αναγνωριζόμενη ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής.
 
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, στο πλαίσιο του EIT Food Venture Summit 2025. Την εταιρεία εκπροσώπησε η Αγγελική Δράκου, συνιδρύτρια της Grizo & Prasino και Γενική Γραμματέας του ΕΒΕ Ροδόπης.
 
Το EIT Food αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας στον τομέα της διατροφής, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Στο δίκτυό του συμμετέχουν περισσότεροι από 50 εταίροι – πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις – που εργάζονται για τον μετασχηματισμό του διατροφικού συστήματος προς ένα πιο βιώσιμο, υγιεινό και αξιόπιστο μέλλον.
 
Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο συγχαίρει θερμά την Grizo & Prasino για αυτή τη σημαντική διάκριση, που ενισχύει το διεθνές προφίλ της τοπικής επιχειρηματικότητας και αναδεικνύει τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα της Ροδόπης και της χώρας μας γενικότερα.
 
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ
 

Φωτογραφίες