Το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης έδωσε δυναμικά το «παρών» στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο “Regional Growth Conference Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (RGC ΠΑΜΘ)” που διοργανώνεται από την εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ και την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.
Το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Θεόδωρο Σαββάκη, καθώς και από τους Απόστολο Ταρνανά (Α΄ Αντιπρόεδρο), Νικόλαο Στεργίου (Β΄ Αντιπρόεδρο), Αντώνη Καμπουρίδη (Οικονομικό Επόπτη) και Ιορδάνη Τολόγκου (Μέλος Δ.Σ.).
Ο κ. Σαββάκης συμμετείχε σε δύο θεματικές ενότητες, με την πρώτη να εστιάζει στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη δεύτερη στις προοπτικές ανάπτυξης στη Ροδόπη.
Στο πάνελ με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία στην Περιφέρεια ΑΜΘ: Προοπτικές Χρηματοδότησης», εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορείς ανάπτυξης αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Περιφέρειας, τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και στήριξης της καινοτομίας.
Στο πάνελ με θέμα «Η Ροδόπη στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου», συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, οι αναδυόμενες ευκαιρίες για επενδύσεις, καθώς και οι πολιτικές που μπορούν να ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα.
Κατά την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Θεόδωρος Σαββάκης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επισημαίνοντας ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης και καινοτομίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της Περιφέρειας, συμβάλλοντας ενεργά στον σχεδιασμό μιας βιώσιμης και ανταγωνιστικής τοπικής οικονομίας.
















